VERKOCHT: Tuincentrum te Zwartsluis te koop

Verkocht: Tuincentrum te Zwartsluis te koop
Als u op zoek bent naar rust en ruimte met mogelijkheden om uw onderneming op de kaart te zetten, heeft u nu gevonden wat u zoekt tegen een betaalbare prijs op een eersteklas locatie!

Eerste klas locatie die beslist de moeite van het kijken waard is!

Aan de rand van het industrieterrein van Zwartsluis en vrij en fraai gelegen tegen het buitengebied van de Gemeente Zwartewaterland is een mooie ruime woning met karakter nieuw opgetrokken welke nog niet eerder gebruikt is, en op fietsafstand van Zwartsluis en Hasselt. Dichtbij zijn mogelijkheden voor basisschool en kerk en verder liggen op overzichtelijke afstand Zwolle en Emmeloord. Mogelijkheden om te ontplooien te over. Het bestemmingspaln geeft aan dat er een tuincentrum kan worden gevestigd. Er is een bedrijfshal gebouwd van circa 500 vierkante meter op een hoog niveau van kwaliteit. Eventuele alternatieve aanwendingsmogelijkheden zullen met Gemeente Zwartewaterland moeten worden overlegd.

De nieuwe woning van 2006 staat samen met een ruime bedrijfshal welke gedeeltelijk nieuw is opgetrokken op een ruime kavel met een oppervlakte van 5.402 vierkante meter. Het woonhuis heeft een breedte van circa 11,4 meter en een diepte van circa 8 meter met ter hoogte van de hal een uitbouw naar voren. De nokhoogte van de woning ligt op circa 7 meter en de goothoogte op circa 5,25 meter. De inhoud van de woning komt hiermee op ongeveer 560 kubieke meter. De woning heeft een riant en ruim uitzicht over het buitengebied.
Op het terrein waar de woning is gebouwd staat zoals gemeld een bedrijfshal. Deze heeft een oppervlakte van circa 500 vierkante meter. Een gedeelte van ongeveer 200 vierkante meter is bestaand en is medio 1999 gebouwd. In 2006 is hieraan vast een gedeelte gebouwd van circa 300 vierkante meter.

De indeling van de woning is als volgt te beschrijven: De hal wordt via de voordeur in de linkerzijde van de vooruitbouw betreden. In de hal is een trapopgang naar de verdieping met een woonkamer, een keuken (de keukeninrichting moet nog worden aangebracht) en op de overloop een toiletruimte. Vanuit de hal zijn er deuren naar de bijkeuken, 2 slaapkamers en een toilet. Vanuit een van de slaapkamers is de doucheruimte/badkamer (sanitair moet grotendeels nog worden aangelegd). bereikbaar door een ruime garderobekast die ook als derde slaapkamer gebruikt zou kunnen worden. Er zal dan in het huis een kleine verbouwingscorrectie moeten worden doorgevoerd. Hiervan is een calculatie voorhanden. Door deze ingreep is de badkamer en tevens de tweede en de derde slaapkamer vanuit de hal bereikbaar via een tussengang. Op de verdieping is een balkon aanwezig en tevens een houten bordes aan de rechterzijde van de woning en aan de achterzijde met een trapopgang bereikbaar. Het uitzicht van uit de woning is geweldig en is ruim naar 2 zijden over het platteland. De woning is voorzien van dubbele beglazing en CV-verwarming met vloerverwarming op begane grond en verdieping in de betonvloer. De woning is voorzien van vloer-, muur- en dakisolatie. De woning heeft nog een uitgang aan de voorzijde in de bijkeuken.

De woning is opgetrokken in metselwerk van holle snelbouwmetselsteen aan de binnenzijde en afgewerkt aan de buitenzijde met gedeeltelijk aluminium golf-profielplaten en gedeeltelijk met rabatdelen van redceder. De isolatie is aan de buitenzijde tegen het metselwerk aangebracht door gebruik te maken van Rockwool bouwplaten met een dikte van 140 mm en een Rc van 4,0 M2K/W. Het dak is voorzien van cellenbeton dakplaten aan de binnenzijde, daarbovenop steenwol isolatie met een dikte van 120 mm en een Rc van 3,0M2K/W. Hierbovenop is een Kalzip AluPlusZinc dakbedekking aangebracht.

De bedrijfshal is zoals gemeld gedeeltelijk gebouwd in 1999 en gedeeltelijk in 2006. Het oude gedeelte is reeds eerder in functie geweest voor een tuincentrum. De indeling hiervan is als volgt te beschrijven: Er is een opslagruimte van circa 12 meter bij circa 10,7 meter. In deze ruimte is een gedeelte afgescheiden (5,5 meter * 3,5 meter) ten behoeve van kantine, hal en 2 toiletten (1 met een deur in de hal en 1 in de opslagruimte) en tevens de meterkast en een bergkast die bereikbaar is uit de opslagruimte. Het afgescheiden gedeelte is tevens gezolderd en beloopbaar. Er is een stalen trap aangebracht in de opslagruimte. De zolder loopt door naar een ander gedeelte van 5 meter * 10,6 meter. Deze ruimte is ook geheel gezolderd. In deze ruimte is op de begane grond een kantoor met archiefruimte gesitueerd. De binnenmuren hiervan zijn voorzien van spouwmetselwerk. De buitenmuren van de gehele loods zijn voorzien van horizontaal geprofileerde stalen beplating. Het oude gedeelte is gedeeltelijk voorzien van isolatie en het nieuwe gedeelte in het geheel. De nieuwe ruimte is nog volledig zelf in te delen en grotendeels reeds afgetimmerd en tevens voorzien van een betonnen vloer met een dikte van 20 centimeter. Het dak van het geheel is geïsoleerd en voorzien van bitumen platte dakbedekking met een dakhoogte van gedeeltelijk 4,80 meter en gedeeltelijk 4 meter. In het lagere gedeelte is een entree voorzien en het oude en nieuwe gedeelte is door een deur met elkaar verbonden. In het nieuwe hoge gedeelte en in het eerder gebouwde tevens hogere gedeelte is een overheaddeur gesitueerd met een breedte van circa 3,5 meter en een doorrijhoogte van respectievelijk 3,20 meter en 3,50 meter. Het geheel verkeerd in een goede staat van onderhoud. De oplevering zal nieuw (2011) geschilderd worden gedaan wat het houtwerk aangaat.

Onder de bestemmingsbepalingen van Gemeente Zwartewaterland (Voorheen Gemeente Zwartsluis; bestemmingsplan buitengebied) geven de gegevens van dit object aan dat het geheel valt onder de omschrijving: ‘Tuincentrum’. De Gemeente Zwartewaterland staat bereidwillig tegenover een wijziging van het bestemmingsplan, zolang er een goede ruimtelijke onderbouwing wordt aangeleverd en er wordt gezorgd dat een goede uitstraling wordt gewaarborgd. Om een bestemmingswijziging te realiseren zal er uiteraard overleg met de gemeente moeten plaatsvinden. De oppervlakte van de bedrijfshal wordt in het bestemmingsplan beperkt tot maximaal de huidig gerealiseerd oppervlakte van 500 vierkante meter. Eventueel is uitbreiding met een verdieping een mogelijkheid.

Bestemmingsplan:
Het bestemmingsplan omschrijft de bestemming als volgt:

A. Doeleindenomschrijving:
De gronden op de kaart aangewezen voor tuincentrum zijn bestemd voor het kweken van en de (detail-)handel in bloemen en planten, alsmede de in directe samenhang daarmee de detailhandel in overige tuinartikelen en benodigdheden met de daarbij behorende gebouwen, en andere-bouwwerken en voorzieningen.

B. Bouwvoorschriften:
Op de tot tuincentrum bestemde gronden mogen, met inachtneming van het bepaalde in Artikel 20 (Bebouwingsgrenzen) uitsluitend worden gebouwd bouwwerken ten dienste van de bestemming niet zijnde bedrijfswoningen- met dien verstande dat voor:

1. Gebouwen geldt dat:
– De gezamenlijke oppervlakte niet meer bedraagt dan 500 vierkante meter zoals op de kaart is aangegeven;
– De hoogte ten hoogste bedraagt 8 meter;
– De dakhelling ten minste bedraagt 18 graden;
– De gezamenlijke oppervlakte van kassen ten hoogste bedraagt 500 vierkante meter;

2. Andere-bouwwerken geldt dat ten hoogte ten hoogte bedraagt 3,5 meter met uitzondering van erfafscheidingen waarvan de hoogte ten hoogste 2 meter bedraagt.

C. Vrijstellingsbevoegdheid:
Burgemeester en Wethouders zijn bevoegd vrijstelling te verlenen van het bepaalde in lid B, aanhef ten behoeve van een bedrijfswoning, met dien verstande dat:

– Per bouwperceel ten hoogste 1 bedrijfswoning mag worden gebouwd (is gebeurd);
– De inhoud ten hoogste bedraagt 600 kubieke meter
– De uitvoerbaarheid, waaronder begrepen de milieutechnische toelaatbaarheid en uitvoerbaarheid dient te worden aangetoond.

Voorzieningen: De woning is aangesloten op elektra, gas, water en riolering en telefoon.

Bezichtiging: Uitsluitend op afspraak.

Vraagprijs: Nader over een te komen

Voor meer informatie en bezichtiging kunt u contact opnemen met:

Van der Lelij Vastgoed
De heer L. van der Lelij
Kluisstraat 9
8271 XD IJsselmuiden
Telefoon: 038 333 835 7
Mobiel: 06 53 83 33 84
E-mail: vdlv@lelij.nl

Aanvaarding in overleg (eventueel direct)

Bij de vraagprijs dient rekening gehouden te worden met een gedeeltelijke BTW-belasting.

Vraagprijs:

Gegevens:
Bouwjaar: 1999/2006
Perceeloppervlakte: 5402
Inhoud: 560
Oppervlakte woning: 151 m2
Verkoopoppervlakte: 5402 m2
Garage: nee
Aantal kamers: 4