Mooie locatie met een onherroepelijke vergunning voor het houden van 200 melkvee en jongvee. Bel vrijblijvend voor uw mogelijkheden! Het bedrijf is mooi vrijgelegen en ligt aan het eind van een rustige weg die na het bedrijf overgaat in een fietspad. Giethoorn en Steenwijk liggen op een paar kilometer afstand en bieden alle voorzieningen. De dichtstbijzijnde grotere plaatsen zijn Zwolle, Steenwijk, Emmeloord en Meppel op een ongeveer een half uur rijden. Het bedrijf ligt in een echt melkveegebied.

In Giethoorn staat een melkveebedrijf met capaciteit voor 180 melkkoeien en 53 stuks jongvee en ruim 66 hectare land te koop. Een eventuele koper kan de veestapel (gemiddelde jaarmelkproductie 8.800 kg bij nu 3,75% eiwit en 4,58% vet) en een deel van de machines overnemen. Dat geldt ook voor de fosfaatrechten. De huidige eigenaar verkoopt het bedrijf omdat hij gaat emigreren.

Het dichtstbijzijnde Natura 2000-gebied – de Weerribben – ligt 300 meter achter het bedrijf, maar vormt geen beperking voor de bedrijfsontwikkeling. Er is een onherroepelijke PAS-vergunning van kracht en dat betekent dat het bedrijf direct voortgezet kan worden. De vergunning is bovendien ruim en voorziet in 200 melkkoeien, 65 stuks jongvee, 15 stuks vleesvee en 50 schapen. Op het 2 hectare grote bouwblok is ook nog voldoende ruimte om een nieuwe jongveestal neer te zetten waarvoor reeds een vergunning is aangevraagd en verleend.

Bijna nieuwe 2×12-melkstal  

De erfverharding is grotendeels goed op orde. De bedrijfsgebouwen zijn enigszins gedateerd, maar zijn in de loop der jaren goed up-to-date gehouden. Dat geldt onder meer voor de ligboxenstal die van begin jaren ’80 is. Deze stal heeft capaciteit voor 150 melkkoeien achter de melkstal en is verder in gebruik voor wat jongvee en vleesvee. Het achterste deel van de deze ligboxenstal is later gebouwd en is van eind jaren ’90. De huidige eigenaar investeerde in 2018 nog in nieuwe zelfsluitende voerhekken. Ook is een groot deel van de roosters later vervangen welke geschikt zijn voor emissieverminderende rubberflappen. Daarnaast zijn de ligboxen aangepakt en zijn gekartelde schoftbomen geplaatst. Pal achter de ligboxenstal bevindt zich een nieuw bijgebouw met een bijna nieuwe melkstal. Deze 2x-12 zij-aan-zij is pas één jaar oud en is onder meer voorzien van een beweegbare putvloer en snelle wisselmogelijkheid. De melkkoeien kunnen vanuit de ligboxenstal zo doorlopen. Onder de melkstal bevindt zich een eveneens nieuwe basement waar de apparatuur is gesitueerd. De 2×12 kan ook nog uitgebreid worden naar een 2×14. De 12 jaar oude melktank – met 15.000 liter capaciteit – staat buiten, naast het bijgebouw. Het tweede bedrijfsgebouw is een jongveestal die plaats biedt aan 60 stuks jongvee (roosters, strohokken en eenlingboxen). De stal dient ook als machineberging en stro-opslag. Aandachtspunt is dat op het dak van deze stal nog ongeveer 400 m² asbest ligt. Het asbest van het dak van de ligboxenstal is al wel vervangen. Op het erf bevinden zich verder vier ruime sleufsilo’s (twee ervan zijn recent gebouwd) en twee mestsilo’s. Inclusief mestkelder kan 4.300 kuub mest opgeslagen worden. Er zijn twee woonhuizen. De grootste woning met nieuwe serre is zeer ruim en telt onder meer vier slaapkamers en een kantoor. Het tweede huis – een bungalow – is kleiner en er staat een garage bij.

Meeste grond is huiskavel

In principe is alle cultuurgrond – 65 hectare – huiskavel. Circa 40 hectare ligt direct achter het bedrijf, terwijl de overige circa 25 hectare aan de andere kant van de voor autoverkeer doodlopende weg tegenover de boerderij ligt. Overigens is niet alle 66 hectare in eigendom. 19 hectare is in pachtafhankelijke erfpacht van a.s.r. Die pachttermijn loopt tot 2044. Er is eventueel een mogelijkheid om nog eens 11,5 hectare extra bij te kopen. Die grond ligt op 3 à 4 kilometer afstand en wordt nu vooral voor de mais gebruikt. De meerprijs hiervan is dient nader overeengekomen te worden. Het land is vooral geschikt voor gras en mais. De meeste grond is veen op zand en een klein deel is veen op klei. De grond verdroogt zeker niet, maar droogt wel wat sneller.

Vraagprijs:

De vraagprijs is aangepast; Bel vrijblijvend voor informatie en een bezichtiging!