Verkocht! Dijkwoning aan de Zalkerdijk 63 te Zwolle
Op een formidabele plek gelegen dijkwoning danwel woonboerderij met veel gebruiksmogelijkheden.

Op zoek naar een locatie in de nabijheid van Zwolle waar je je volledig kunt ontwikkelen en waar je de vleugels uit kunt slaan?
Dan is hier de uitdaging!! Wij bieden geheel vrijblijvend Zalkerdijk 63 in Zwolle aan!
Deze prachtige vrijstaande dijkwoning met zijn eigen stijl en kenmerken en bijgebouwen staat buiten de bebouwde kom van de Gemeente Zwolle op een oppervlakte grond van 2.390 vierkante meter. Op een heerlijke plek en letterlijk op een steenworp afstand van de uiterwaarden van de IJssel. Er zijn uitloopmogelijkheden te over vanuit de woning. Rondom de woning ervaart u rust en ruimte met een landelijk uitzicht, terwijl u toch dichtbij Zwolle bent. Tevens bevinden zich de uitvalswegen en de A28 binnen handbereik. Vanuit de woning kunt u de dijk betreden langs de IJssel met daarlangs gelegen het fraaie natuurgebied ‘De Vreugderijkerwaard’. In de omgeving is de fietsroute ‘Rondje Zwolle’ gelegen. Tevens is in de nabijheid een knooppunt aanwezig van een fietsroute in de IJsseldelta.
Het gemoedelijke buurtschap Westenholte bevindt zich op ca. 5 minuten fietsafstand van de woning. In Westenholte is een kleinschalig winkelcentrum aanwezig voor uw dagelijkse boodschappen. Westenholte heeft 3 basisscholen, diverse sportvoorzieningen zoals een voetbal- en een tennisvereniging en een actieve wijkvereniging. Voor gezondheidsvoorzieningen kunt u terecht bij het zorgcentrum Driezorg aan de Voorsterweg dat recent is geopend en waarin zich o.a. een huisartsenpraktijk, een apotheek en een praktijk voor fysiotherapeuten bevinden. Een frequente buslijn zorgt voor een goede verbinding van en naar het centrum en het station van Zwolle met reismogelijkheden te over. Tevens is het uitgebreide winkelcentrum van Stadshagen, met verschillende winkels en diverse voorzieningen, snel te bereiken via de nieuw aangelegde fietstunnel tussen Westenholte en Stadshagen.
De woning is gedateerd (bouwjaar medio 1925) doch staat uitstekend in de buitenmuren en is voorzien van grotendeels nieuwe kozijnen en dubbel glas. De woning is steens gemetseld en voorzien van pannen op de schuine vlakken. Het hoofddeel van de woning is voorzien van een plat dak met daarop een schoorsteen. Door de gedateerde staat is het mogelijk om de inrichting naar eigen smaak te verzorgen, zonder dat er kapitaalvernietiging hoeft plaats te vinden. De ligging van de woonboerderij in de kavel is ideaal waardoor er veel ruimte overblijft voor andere activiteiten. Achter de woning parallel aan de dijk zijn gelegen het achterhuis (medio 1925) met pannen zadeldak op houten constructie en voorzien van dakisolatie, een hooiberg (medio 1970) en een open kapschuur (medio 1960). Naast het huis is een veeschuur gesitueerd die is opgedeeld in 3 ruimten (medio 1960/1970/1975). De vrijstaande bijgebouwen/schuren bieden volop mogelijkheden. Om de gebouwen is voldoende ruimte om de ontwikkelingsmogelijkheden van deze locatie uit te nutten.
De indeling van de woning (oppervlakte circa 89 vierkante meter) is als volgt te beschrijven:
Begane grond: Via de voordeur wordt een entree betreden van waaruit een kelder, toilet en woonkeuken bereikbaar zijn. De woonkeuken is met een kamer-en-suite verbonden met de woonkamer. In de woonkamer bevindt zich een fraaie haardpartij en zijn 2 deuren aanwezig naar twee slaapkamer op de begane grond trapgang naar de niet ingedeelde zolder. In een van de slaapkamers op de begane grond bevindt zich een deur naar een eenvoudige doucheruimte. De goothoogte van de woning bedraagt circa 4,00 meter en de nokhoogte is ongeveer 6,50 meter. Aansluitend aan de woning is het achterhuis gelegen met een oppervlakte van ongeveer 100 vierkante meter. Het achterhuis heeft een uitgang op het achtererf. De vloer van het achterhuis is lager gelegen dan die van het woonhuis en de goothoogte van het achterhuis bedraagt ongeveer 2,00 meter en de nokhoogte ongeveer 6,50 meter. Het achterhuis is met pannen gedekt en heeft een zadeldak met aan de achterzijde een afwerking met wolfseind.
Eerste verdieping: Niet ingedeelde zolderruimte met aan 1 zijde aangebrachte knieschotten.
Algemene informatie: – Perceeloppervlakte 2.390 m²; – Woonoppervlakte circa 150 m²; – Oppervlakte van de 5 losse bijgebouwen totaal circa 383 m²; – Inhoud woonhuis circa 520 m³; – Eigen weiland; – Isolatie: dubbelglas en dakisolatie; – Verwarming middels centrale verwarming; – Generatiewonen wellicht mogelijk; – Ensemble is als waardevol aangemerkt.
Bijzonderheden: De ruimte op zolder kan eenvoudig omgebouwd worden tot extra slaapkamers en bijvoorbeeld 2e badkamer
Aanvaarding: medio 2013/2014, maar kan ook snel indien dit gewenst is.
Uitgebreide omschrijving bijgebouwen: Tegen de dijk achter het achterhuis staat een houten 4-roedige hooiberg met een dakbedekking van blikken platen. De breedte is ongeveer 8,00 meter en de lengte 6,00 meter. Aan der erfzijde zijn houten deuren aanwezig. Goothoogte 2,60 meter en nokhoogte circa 6,00 meter. De onderhoudstoestand van deze hooiberg is redelijk. Direct achter de hooiberg is een houten gepotdekselde wagenberging gesitueerd met een blikken dak op houten constructie. De oppervlakte van deze schuur is ongeveer 65 vierkante meter (10,50 meter breed en 6,00 meter diep). Aan de voorzijde is een open zijde met een doorrijhoogte van 2,00 meter en de nokhoogte is ongeveer 4,00 meter. De onderhoudstoestand van deze schuur is matig.
Links van het huis staat een gemetselde veeschuur met een golfplaten dakbedekking op een houten constructie. De oppervlakte van deze schuur is circa 235 vierkante meter (15 meter breed en 9 meter diep en aansluitend 10 meter breed en 10 meter diep). De goothoogte van deze schuur is 2,50 meter en de nokhoogte circa 4,60 meter. Achter tegen deze schuur, die overigens in een redelijke staat van onderhoud verkeert, is een eenvoudige schuilschuur gebouwd in metselwerk met golfplaten in de vorm van een lessenaarsdak met een goothoogte van 2,00 meter en op het hoogste punt 2,50 meter. De schuren zijn voorzien van houten deuren naar het erf en ramen voor lichttoetreding.
Op het erf zijn de nodige verhardingen aanwezig. De omliggende gronden zijn in gebruik als weiland, bos en natuur. Achter de woning is men bezig met de aanleg van een nieuwe dijk ten behoeve van het project `Ruimte voor de Rivier`.
Beslist de moeite van het kijken waard. Informeer vrijblijvend naar uw mogelijkheden! Bezichtigen kan op afspraak en hiervoor kunt u terecht bij:
Van der Lelij Vastgoed te IJsselmuiden, mobiel: 06-53833384 en telefoon: 038-3338357, e-mail: vdlv@lelij.nl

Vraagprijs: € 419.500,00

Gegevens:
Bouwjaar: 1925
Perceeloppervlakte: 2390 vierkante meter
Inhoud: 520 m3
Oppervlakte woning: 150 vierkante meter
Verkoopoppervlakte: 2390 vierkante meter
Garage: ja
Aantal kamers: 5