€ 443.500,00

Vrijstaande boerderij-woning met gebouwen aan de Rietsteeg 1 te Mastenbroek te koop
Heeft u altijd al heerlijk vrij willen wonen op het platteland zonder dat er rekening gehouden moet worden met omliggende buren omdat zij last van u zouden kunnen hebben? Dan is hier een goede kans om deze wens in te vullen.

Aan de Rietseeg 1 te Mastenbroek staat een object te koop met zeer ruime mogelijkheden van gebruik.
De woning staat op een ruime kavel met een oppervlakte van totaal  14.796 vierkante meter. Aan de woning zijn via een tussenlid met plat dak, 2 schuren bereikbaar die recht achter en links achter de woning zijn gelegen met een respectievelijke oppervlakte van ca. 605 vierkante meter (22 meter breed en 27,5 meter lang) en ca. 370 vierkante meter (10,30 meter breed en 36 meter lang). Onder deze laatste schuur is een ondergrondse mestopslag aanwezig van circa 590 kubieke meter. Aan de rechterzijde van het erf staat ook nog een werktuigberging/opslagloods met een oppervlakte van circa 200 vierkante meter (8 meter breed en 25 meter lang). De inhoud van de woning met tussenlid komt op ongeveer 430 kubieke meter. De woonoppervlakte bedraagt ongeveer 95 vierkante meter. De woning is voorzien van een energielabel met een energie-index van 2,34 (E). Geschikt voor meerdere doeleinden. Ook is dit object goed bruikbaar als beleggingsobject!!!

De indeling van de woning is als volgt te beschrijven:
De vooringang met een voordeur in de riante hal voorzien van plavuizen met deuren naar 2 slaapkamers (13,25 vierkante meter en 7,84 vierkante meter), een ruime woonkamer (26,5 vierkante meter), en de leefkeuken (11,5 vierkante meter). In de hal is een vlizotrap gesitueerd naar de niet ingerichte en deels beloopbare zolder. Op de zolderverdieping bevinden zich hanebalken. In de woonkamer bevindt zich een deur naar de derde slaapkamer (8,75 vierkante meter). In het huis zijn voldoende kasten voor opslag en kleren aanwezig. Vanuit de keuken is een kelder met een hoogte van circa 0,75 meter bereikbaar die volledig droog is. Tevens is er in de keuken een kast bereikbaar voor bewaren van voorraden. Vanuit de keuken is het tussenlid bereikbaar met deuren naar toilet, doucheruimte en een kast en tevens een deur naar de schuren en de achterdeur. Onder de woning bevindt zich een kruipruimte die droog is en vanaf meerdere punten in de woning bereikbaar. De kruipruimte is grotendeels voorzien van beton.
Tegen het tussenlid is medio 1987 een melklokaal met plat dak gerealiseerd met daaraan weer vast een ruimte die voorheen gebruikt werd als melkstal. Van oorsprong is deze locatie in gebruik geweest als melkrundveebedrijf. De huidige eigenaar heeft vanaf 1993 tot en met medio 2000 eenden gehouden. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein aanwezig. Tevens is er voldoende mogelijkheid om met transportmiddelen te rangeren. Achter de schuren bevindt zich een grote oppervlakte verharding waar de voervoorraad en vaste mest in het verleden werden opgeslagen. In de kavel is en kavelpad van beton aanwezig.
De woning is medio 1962 onderheid en opgetrokken in spouwmetselwerk en medio 2010 nageïsoleerd in de  spouwmuren. Het dak is beschoten met eternietbeplating en gedekt met Hollandse pannen. De dakisolatie is medio 1993 aangebracht en is van Dupanel. De vloer van de begane grond is gedeeltelijk van beton en gedeeltelijk van hout en de verdiepingsvloer is voorzien van een houten balklaag. Het huis is degelijk gebouwd en door de toenmalige eigenaar en de huidige eigenaar tot op heden goed onderhouden. De woning is gedeeltelijk voorzien van dubbele beglazing in de woonkamer. De rest van de woning is voorzien van enkel glas en wordt verwarmd middels gaskachels op aardgas in keuken en woonkamer. Er is geen CV-installatie aanwezig. Deze kan uiteraard aangebracht worden door de koper. Het platte dak van het tussenlid en de voormalige melkkamer is in 2004 geheel vernieuwd met dakleer en daktrimmen. De tuin is aangelegd met gras en heesters. Tevens is er een ruim toegangspad aanwezig die van klinkers en gedeeltelijk asfalt is voorzien. De verharding op het erf verkeerd in redelijke staat. Het erf is tevens aan de linkerzijde voor de lange schuur ontsloten middels een duikerdam. De verharding is hier van beton.

Schuren
Zoals gemeld zijn er 3 schuren bij dit object aanwezig. De grootste schuur met een oppervlakte van circa 605 vierkante meter is medio 1963 in spouwmuur metselwerk en staat recht achter de woning en is eerder gebruikt als pluimveeschuur en opslagruimte. Deze schuur is van steen en gedeeltelijk geïsoleerd met dupanel en voorzien van houten spanten en gordingen. Tevens bevindt zich in deze schuur gedeeltelijk onderkeldering (kleine inhoud) met roostervloer. De tweede schuur staat naast en tegen de eerste en links op het erf achter het huis en is medio 1988 opgetrokken in metselwerk met damwand topgevel aan de voorzijde en aan de achterzijde een volledig gemetselde gevel om de deuren. Tevens is deze schuur volledig onderkelderd. Deze schuur heeft een oppervlakte van circa 370 vierkante meter en is in het verleden gebruikt voor het stallen van rundvee en eenden. Momenteel worden beide beschreven schuren gebruikt voor caravanstalling voor derden. De derde schuur met een oppervlakte van ongeveer 200 vierkante meter is onderheid opgetrokken in metselwerk en staat rechts van de grootste schuur met tussen de 2 schuren een ontsluitingspad van circa 7 meter naar het achtererf. Alle schuren zijn voorzien van golfplaten op het dak. Een gedeelte van deze beplating is asbestvrij (vervangen in 2002 en 2007) en een gedeelte is asbesthoudend.

Bestemmingsplan
Onder de bestemmingsbepalingen van Gemeente Zwartewaterland geven de gegevens van dit object aan dat het erf en een gedeelte van de achterliggende grond vallen onder de omschrijving: (Agrarische bedrijfsdoeleinden). Het andere gedeelte van de bijliggende grond wordt in het bestemmingsplan aangeduid als agrarisch gebied. De bestemming van deze locatie is agrarisch. Vanuit het oogpunt van de vrije ligging lijkt verandering van bestemming geen probleem te zijn indien dit voor de koper noodzakelijk mocht zijn.

Voorzieningen
De woning is aangesloten op elektra, aardgas, water, riolering (medio 2006) en telefoon.
Milieu
Er wordt vanuit gegaan dat er zich op het erf asbestvrije puinverhardingen bevinden. De Gemeente heeft bij navraag aangegeven dat er in het erf mogelijk asbest aanwezig is. (het College van onze gemeente heeft aangegeven dat alle erven in het buitengebied asbestverdacht zijn). Opdrachtgever geeft aan dat hiervoor geen specifieke aanleiding bestaat. De milieuvergunning voor eendenhouderij van 13 juli 1993 is op 17 januari 2006 ingetrokken. In deze milieuvergunning wordt tevens gesproken over een dieselolietank. Door de Gemeente wordt op verzoek aangegeven dat de plek waar de olietank heeft gestaan als verdacht is aangemerkt. Opdrachtgever heeft geen aanleiding om hier vanuit te gaan. Vanaf 1991 is de dieselolietank niet meer door de gemeente Zwartewaterland aangegeven plek aanwezig geweest en is ook in de loop van de tijd afgevoerd. Het staat koper vrij om de status van het erf bodemkundig te onderzoeken.
Bezichtiging uitsluitend op afspraak.

Meer informatie

Voor meer informatie en bezichtiging kunt u contact opnemen met
Van der Lelij Vastgoed De heer L. van der Lelij Kluisstraat 9 Mobiel : 06  53 83 33 84 8271 XD IJsselmuiden E-mail: vdlv@lelij.nl Telefoon: 038-3338357 URL: www.lelij.nl
Aanvaarding: In overleg

Beslist de moeite van het kijken waard. Informeer vrijblijvend naar uw mogelijkheden!

Vraagprijs: € 443.500,00
Gegevens:
Bouwjaar:    1962
Perceeloppervlakte:    14796 vierkante meter
Inhoud:    430 m3
Oppervlakte woning:    95 vierkante meter
Verkoopoppervlakte:    14796 m2
Garage:    ja
Aantal kamers:    4