Agrarisch makelaar Overijssel

Home / Agrarisch makelaar / Agrarisch makelaar Overijssel

Agrarisch makelaar Overijssel

Een agrarisch makelaar is in Overijssel absoluut onmisbaar. De provincie telt namelijk verschillende kavels en bijbehorende boerenbedrijven. In deze prachtige sector vindt dan ook veel handel in onroerend goed plaats. Bent u verliefd geworden op een idyllische boerderij of bent u juist op zoek naar een nieuwe eigenaar? Neem dan contact op met Van der Lelij Vastgoed. Onze specialisten staan graag voor u klaar!

Neem contact met ons op

Verkoop van uw agrarische objecten;

Aankoop van uw toekomstig bedrijf;

Oplossingen bij het overnameproces;

Overleg met uw pachter of verpachter over beëindiging van de pacht;

Taxatie bij herwaardering grond en bedrijf;

Taxatie bij bedrijfsbeëindiging, bedrijfsovername, verplaatsing of emigratie;

Advies bij kavelruil en ruilverkaveling;

Advies bij verkoop aan overheden en projectontwikkelaars;

Fiscaal maatwerk bij verkoop of verplaatsing;

Uitdagingen in de sfeer van ruimtelijke ontwikkelingen;

De redenen om te kiezen voor een agrarisch makelaar in Overijssel

De aan- of verkoop van boerengrond is werk voor specialisten. Ons werk als agrarisch makelaar in Overijssel is dan ook echt anders dan dat van de doorsnee makelaar. Het gaat verder dan globale kennis over de buurt, informatie over de bouwkundige staat van een woning of het doorzien van mogelijke toekomstige gebreken. Bij het verhandelen van agrarische grond komt zeer specifieke wet- en regelgeving kijken, waarvan de doorsnee particulier niet op de hoogte is.

 

Niet voor niets hebben wij als agrarisch makelaar in Overijssel ervoor gekozen ons specifiek toe te leggen op de agrarische vastgoedmarkt. Op dit vlak kunnen we echt het verschil maken. Sinds jaar en dag bevinden we ons in deze sector en daardoor kennen we alle potentiële haken en ogen die aan de aan- of verkoop van een agrarisch object kunnen kleven. Denk hierbij aan fiscale mogelijkheden of beperkingen en specifieke wetgeving die van toepassing is op wonen en werken op agrarische grond.

Overig onroerend goed

Bovendien zijn we als agrarisch makelaar in Overijssel, met dank aan het brede netwerk dat we in de loop van de jaren hebben opgebouwd, altijd als eerst op de hoogte van de nieuwste agrarische objecten die in de regio te koop komen te staan. Vaak nog vóórdat de boerderijen online en offline te koop worden aangeboden. Zo heeft u als woningzoeker op de toch smalle agrarische vastgoedmarkt een voorsprong op anderen, wanneer u voor ons kiest als agrarisch makelaar in Overijssel.

Dit voordeel geldt natuurlijk ook wanneer u juist uw boerderij wilt verkopen. Ook dan kan het feit dat de markt relatief klein is een belemmering vormen. Ons netwerk als agrarisch makelaar in Overijssel komt hier wederom van pas. Wij kennen andere makelaars in de regio die woningzoekers bijstaan in hun zoektocht naar een mooie boerderij. Zo kunnen we uw agrarisch object gauw onder de aandacht brengen van mogelijk geïnteresseerden.

Onteigeningsadvies

Het helpen van kopers en verkopers van agrarisch vastgoed vormt een groot gedeelte van onze dagelijkse bezigheden. Het is echter niet het enige dat tot het takenpakket van een agrarisch makelaar in Overijssel behoort. Ook helpen we regelmatig agrariërs die te maken krijgen met een onteigeningsprocedure. Hierbij heeft de overheid voor de aanleg van bijvoorbeeld (water)wegen of bruggen een stuk grond nodig waarop zich een boerderij en/of boerenland bevindt. De eigenaar wordt dan geacht, tegen een vergoeding, deze grond af te staan.

Op een dergelijke situatie is natuurlijk niemand voorbereid. U komt voor veel vragen te staan. Welk bedrag is een eerlijke vorm van compensatie? Hoe vind ik nieuwe grond waarop ik mijn bedrijf kan voortzetten? Wat als ik het voorstel van het Rijk afsla? Hoe gaat onteigening precies in zijn werk? Een agrarisch makelaar in Overijssel heeft veel ervaring met dit soort zaken en kan u van begin tot eind bijstaan in een onteigeningsprocedure, zodat u straks niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Onze raad is dan ook om nooit zonder meer in te gaan op een eerste voorstel vanuit de overheid, maar altijd eerst specialistisch advies in te winnen.

Agrarisch vastgoed

Als agrarische makelaar in Overijssel houden wij ons bij Van der Lelij vooral bezig met vastgoed. Boerderijen. Landbouwbedrijven. Veehouderijen. Ons bedrijf is in deze agrarische objecten gespecialiseerd en kan u dus tot in de puntjes bemiddelen. We brengen – samen met u – uw wensen in kaart, zoeken mee naar geschikte gebouwen en percelen en staan u in notariële en juridische zaken bij. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om de verkoop, aankoop of verhuur van een pand.

Neem contact met ons op

Overig onroerend goed

Als aannemer, architect of ondernemer heeft u misschien weinig baat bij een agrarische makelaar in Overijssel die enkel in vastgoed bemiddeld. U bent namelijk op zoek naar een partij die ook kennis heeft van handel in vrijliggende bouwkavels. Gelukkig heeft u die in Van der Lelij Vastgoed gevonden. Met onze vakgerichte kennis bieden wij een oplossing voor ieder vraagstuk. Dus ook wanneer het om braakliggend grond gaat.

Het werk van Van der Lelij Vastgoed

Al meer dan 15 jaar is Van der Lelij Vastgoed een waar begrip in Nederland. Bent u op zoek naar agrarisch vastgoed of onroerend goed in Overijssel? Dan moet u bij ons zijn. Bekijk het huidige aanbod makkelijk en snel op onze website. Zoekt u daarnaast ook voor aanverwante diensten een agrarisch makelaar in Overijssel? Van der Lelij Vastgoed geeft u graag advies over verschillende onderwerpen, zoals: overnames, kavelruil, onteigening en taxaties.  Zo is een praktische oplossing zo gevonden.

Neem nu contact op met een agrarisch makelaar in Overijssel (Zwolle, Kampen o.a.)

Van braakliggende kavels tot complete boerderijen. Van der Lelij Vastgoed helpt u graag bij het ver- en aankopen van uw agrarisch eigendommen. Neem daarom direct contact met ons op! Bel naar 038 3338357, mail naar info@lelij.nl of vul ons contactformulier in. Gaat u liever meteen met één van onze specialisten in gesprek? Wij ontvangen u graag bij ons op kantoor voor een vrijblijvend gesprek. Wij kunnen u o.a. helpen als agrarisch makelaar in Zwolle, Kampen, Deventer, Hasselt, Steenwijk, Dalfsen, Enschede, Hengelo of Almelo.

Agrarisch makelaar Overijssel
Agrarisch makelaar Overijssel

Advies van Van der Lelij Vastgoed

Agrarisch makelaardij. Dit is een vakgebied waarin Van der Lelij Vastgoed uitblinkt. Al ruim 15 jaar houden wij ons bezig met de verkoop en aankoop van agrarische objecten. Zo brengen wij vraag en aanbod op onze website bij elkaar. Daarnaast geven wij advies over uiteenlopende onderwerpen. Denk aan: ruilverkaveling, verkoop aan overheid of projectontwikkelaars en onteigening. Ons motto? Altijd een praktijkgericht oplossing voor uw vraag of probleem.

Agrarisch makelaar Overijssel

Vraag direct advies over onteigening in

Een gedwongen overdracht van uw grond aan de overheid. Daar zit u als eigenaar niet op te wachten. Om deze procedure zoveel mogelijk in goede banen te leiden, bent u op zoek naar deskundig advies. Schakel hiervoor Van der Lelij Vastgoed in! Bel vandaag nog naar 038 3338357. Of stuur ons een bericht via het contactformulier. Zien wij u binnenkort op kantoor voor een vrijblijvend gesprek over onteigening?

Contactgegevens

Kluisstraat 9, 8271 XD IJsselmuiden

038-3338357

 

Hét adres voor vraagstukken over agrarisch vastgoed 

Heeft u vragen over deze of andere dan hier genoemde items?

Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Uw zaken worden door ons voortvarend en integer behandeld!