Taxaties

Home / Taxaties

Onroerende zaken hebben een bepaalde waarde. Door deze te laten taxeren kunt u of een andere belanghebbende deze achterhalen. Als specialist in de agrarische sector weten wij – van Van der Lelij Vastgoed – dat dit vrijwel nooit simpel is. Waardebepaling en advies zijn namelijk zeer nauw met elkaar verbonden en vloeien met enige regelmaat in elkaar over. Schakel daarom vandaag nog onze hulp in!

Doelen voor een taxaties

Taxaties kunnen om uiteenlopende redenen worden aangevraagd. Veelal ligt er een financiering of overname aan het verzoek ten grondslag. Onze hulp wordt daarnaast ingeschakeld bij aankoopbeslissingen, verkoop, onteigening, erfrecht, pacht en familiekwesties. Tevens kan er vanuit de fiscus om een taxatie worden gevraagd. Er is dan een discussie ontstaan over de waardes in de koopsomsplitsing. Een waardebepaling kan in zo’n geval uitsluitsel bieden.

Verkoop van uw agrarische objecten;

Aankoop van uw toekomstig bedrijf;

Oplossingen bij het overnameproces;

Overleg met uw pachter of verpachter over beëindiging van de pacht;

Taxatie bij herwaardering grond en bedrijf;

Taxatie bij bedrijfsbeëindiging, bedrijfsovername, verplaatsing of emigratie;

Advies bij kavelruil en ruilverkaveling;

Advies bij verkoop aan overheden en projectontwikkelaars;

Fiscaal maatwerk bij verkoop of verplaatsing;

Uitdagingen in de sfeer van ruimtelijke ontwikkelingen;

De regelgeving

Aan het verrichten van taxaties zijn regels gebonden. Dat is maar goed ook, want als taxateurs willen wij graag dat er rechten aan onze rapporten kunnen worden ontleend. De regelgeving wordt ons opgelegd door enkele brancheorganisaties en het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Om u van rechtsgeldige taxaties te kunnen voorzien, zijn wij bij beide organisaties aangesloten. In het geval van de brancheorganisatie zijn wij lid van VBO.

Een erkend taxateur wordt men niet zomaar. Om hiervoor in aanmerking te komen moet hij of zij aan verschillende eisen voldoen. Denk hierbij aan het tonen van een onafhankelijke houding en het hebben van voldoende kennis over het te taxeren object. Bij Van der Lelij Vastgoed is deze erkenning ontzettend belangrijk. Alleen zo kunnen wij u – en onze andere klanten – voorzien van een betrouwbaar taxatierapport.

Verschillende vormen van taxeren

Een taxatie kan op meerdere manieren plaatsvinden. Welke vorm van waardebepaling het beste bij uw vastgoed past, is afhankelijk van de situatie. Taxeren vindt bij ons vaak op basis van de onderstaande wijzen plaats. De specialisten van Van der Lelij Vastgoed vertellen u graag meer.
Vergelijking met reeds verrichte transacties;
Berekening o.b.v. huur en kosten (BAR- en NAR-methode);
Berekening o.b.v. toekomstige kasstromen (Discounted Cash Flow).

Een taxatie door Van der Lelij Vastgoed

Bij Van der Lelij Vastgoed houden wij ons bezig met het taxeren van hoofdzakelijk agrarische, onroerende zaken. Dit doen wij op basis van de regelgeving van VBO en het NRVT. Daarnaast zijn wij gecertificeerd voor Landelijk en Agrarisch Vastgoed (LAV) en Wonen. Hiermee kunnen wij u verzekeren van taxaties die aan alle eisen voldoen.

Agrarisch taxateur
Taxateur agrarische bouw
Agrarisch taxateur

Vraag direct een taxatie aan

Zorgvuldig bent u op zoek naar een instantie die voor u uw agrarische, onroerende zaken kan taxeren. Wat de reden ook is, u wilt dat het goed gebeurt. Neem daarom vandaag nog contact op met Van der Lelij Vastgoed. Als vakkundige specialisten helpen wij u namelijk graag verder. Vul direct ons contactformulier in of bel naar 038 3338357. Wij komen tevens graag bij u langs om in een gesprek het een en ander vrijblijvend toe te lichten Eén ding weten wij zeker: goede taxaties zijn cruciaal!

Contactgegevens

Kluisstraat 9, 8271 XD IJsselmuiden

038-3338357

 

Hét adres voor vraagstukken over agrarisch vastgoed 

Heeft u vragen over deze of andere dan hier genoemde items?

Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Uw zaken worden door ons voortvarend en integer behandeld!